PHILOSOPHY

PHILOSOPHY

アートで失われゆく器の時を継ぐ

「食」というアートを形創る上で欠かせないテーブルウェア。フードロスなどへの関心が高まり様々な取り組みがなされるようになってきたのに、食器のリサイクルはなかなか進んでいないのが現状です。
特に取り組みが遅れているB2Bを中心に、150年近くテーブルウェアを取り扱ってきた<河野>だからこそできることを考え、取引先であるメーカーのデッドストックやホテルやレストランから回収した陶磁器をキャンバスに、アートの力でアップサイクルしながらテーブルウェアに持続可能なエコシステムを構築する<継時>というプロジェクトが生まれました。
古くから「金継ぎ」の文化が根付く日本から、世界中の失われゆく器たちの時を継ぐ「アート=手法」を新たに想像し、創造してくために。<継時>がそのきっかけになることができたら、素敵なことだと思うのです。

To Pass on the Time of Fading Tableware Through Art

Tableware is an essential element in shaping the art of "food." While awareness of issues like food waste has been growing, and various efforts are being made, the recycling of tableware remains underdeveloped.
Focusing particularly on the lagging B2B sector, KOHNO, which has been handling tableware for nearly 150 years, conceived a project called . This initiative uses dead stock from partner manufacturers as well as ceramics collected from hotels and restaurants as canvases to upcycle through the power of art, aiming to build a sustainable ecosystem for tableware.
From Japan, a country with a long-standing tradition of "kintsugi", seeks to reimagine and create a new "artistic method" to extend the life of lost tableware around the world. If can become a catalyst for such a movement, it would be truly wonderful.